Szívecske tojás Provancei focacciaval

Hozzávalók:

  • 2 tojás (ki mennyit szeretne készíteni) 
  • 40 dkg napraforgóliszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál kókuszcukor
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl langyos fehér bor
  • 1,5 dl olíva olaj
  • 1 dl meleg víz
  • fűszerek: provancei fűszerkeverék, durva szemű tengerisó



Tojás elkészítése:

A tojásokat megfőzzük. 
Szükségünk lesz a szívforma kialakításához, egy kartonpapírra, egy fakanál nyelére és gumira.
A félbehajtott kartonpapírba belehelyezzük a tojást, ez teszi ki  szív alját. Majd a nyitott tetejénél elhelyezzük a fakanál nyelét, ami a szív közepét adja majd. Odagumizzuk a kartonhoz a fakanalat. Óvatosan doglozzunk, hogy a főtt tojás el ne repedjen. Hagyjuk így egy kis ideig, hogy felvegye a formát. 
Biztos sikerünk lesz vele, főként ha Provancie focacciával tálaljuk.

Focaccia elkészítése: 


A cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy nagy dagasztó tálban, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat is, és alaposan összedolgozzuk. Ezután a tésztát lefedve, meleg helyen 1 órán át kelesztjük. Ha megkelt, akkor egy vékonyan kókuszolajjal kikent tepsibe lapogatjuk és megszórjuk  a durvaszemű sóval és a provancei fűszerekkel, pár helyen lyukakat nyomkodunk a tetejére egy fakanál végével és készen áll a sütésre. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 20 perc alatt készre sütjük, még melegen tálaljuk.