Rólam



     
 
Üdvözöllek!



Közel 10 éve gluténintoleranciát diagnosztizáltak nálam, akkor kezdődött minden. Igazán azt sem tudtam, hogy mi is az a glutén, csak sejtéseim voltak, ahogy talán Neked is. Jó helyen jársz, ha szeretnéd megtudni mit eszel, mi kerül az asztalodra ma.

A blog címe a gluténmentességre utal, de nem csak erről olvashatsz benne. Egy nagy tévhit, hogy
a gluténmentes táplálkozás egyenesen arányos az egészséges táplálkozással. NEM! Erről is írok a blogomban a, Nem minden arany, ami fénylik avagy nem minden egészséges ami gluténmentes alcím alatt.
Receptjeim más életmódot kívánnak meg. Minden ételt magadnak kell elkészítened, főzés közben nem ugorhatsz le a közértbe, mert ezeket az alapanyagokat ott sajnos nem fogod megtalálni. Ha velem tartasz újra kell reformálnod a főzést és a bevásárlást is, hidd el megéri, és ha valamit nem találsz segítek a felkutatásában. :)

Edző vagyok, így soha nem ettem egészségtelenül, de teljeskiőrlésű-, barna-, rozskenyeret és más hasonló gabonaszármazékokat viszont fogyasztottam és használtam életeimben. 
Majd hosszas kivizsgálások eredményeképpen kiderült gluténérzékeny lettem! Magam is elképedve álltam az ügy előtt, nem igazán tudtam mivel jár a szervezet efajta túlérzékenysége. Több éves utánajárás, tanulmányozás, élelmiszeripari felmérés, tapasztalat gyűjtés, hasonló újra reformáló konyhák eszmecseréjeként ma már teljes biztonsággal állok a GLUTÉNMENTES konyha talaján. 
Eleinte mások receptjeit alkalmazva sok ízetlen fogást kellett kidobnom, majd megelégeltem ezt és mivel előtte is sokat főztem volt némi tapasztalat a kezemben, a tettek mezejére léptem és saját ételeimet kezdtem el főzni, új fűszerek és új alapanyagok házasítával! Később  laktózmentes ételekkel is elkezdtem kísérletezni, így sok receptem nem csak glutén, de tejmentes is! 

Minden évben egyre több emberrel találkozom, aki gluténintoleranciában szenvedve úgy érzi nem tud teljesértékű életet élni, a gyermekekről nem is beszélve, hiszen őket még klasszikus módon is nehéz táplálni, főleg ha új ízeket kell megszokniuk. Az én kislányom nagyon válogatós és madárétkű, szerencsére nem gluténérzékeny, de még ő is szereti amiket sütünk, főzünk. Nekem ő a legnagyobb kritikusom! 

Szeretném Neked megmutatni hogy, az ételünk lehet gluténmentesen is FINOM! Ha velem tartasz megtanulhatsz számos konyhai praktikát és garantált lesz a sikered! Ételeimet és hasznos tanácsaimat egy csokorba gyűjtöttem, és ennek eredménye a,
Gourmet Gluten Free Kitchen - 2GFree blog, amelyet jó szívvel ajánlok minden LISZT- és TEJÉRZÉKENYrsamnak!

Bármilyen kérdésed van, tett fel nyugodtan a twogfree@gmail.com címen!

Lévai Hajnalka