"Amerikai" sós palacsinta


Hozzávalók:

  • 200 g tökmagliszt
  • 1 tojás
  • 3 dl kókusztej
  • 250 g sütőtök
  • 100 g kecskesajt
  • 1 evőkanál ghí
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • fűszerek: só, bors, friss rozmaringszál, tökmag, rukkola

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával, a sóval és az aprított rozmaringgal. Egy másik tálban a tojást, a tejet és a vajat jó alaposan kikeverjük, és hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz. Habverővel sima, sűrű tésztává dolgozzuk, majd  hűtőbe tesszük. 
Míg pihen a tészta elkészítjük hozzá a sütőtököt. Ehhez egy serpenyőben olvasszunk össze 1 evőkanál ghít, 1 evőkanál olívaolajjal és tegyük bele a meghámozott, kockára vágott sütőtököt. Főzzük puhára a tököt. Majd vegyük elő a tésztát a hűtőből és tegyük bele a tököt és a kecskesajtot, ezt is keverjük hozzá.  A tésztánk készen is áll a sütésre. Vegyünk elő egy teflon bevonatú serpenyőt és olvasszunk meg 1 teáskanál kókuszzsíradékot és kezdhetjük sütni a palacsintákat. Egy merőkanálnyi tésztát helyezzünk a serpenyőbe, és süssük 3 percig, majd fordítsuk meg és süssük aranybarnára a másik oldalát is. Tálaljuk friss rukkolával, pirított tökmaggal. 

Recipe by BBC, Thank you!