"Olivolà" ihlette pizza


Hozzávalók: 

A tésztához:

  • 2 tojás
  • 15 dkg darált mandula
  • 1 evőkanál kölesliszt
  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • 3-4 szál friss bazsalikom

A feltéthez:

  • 5 evőkanál házi sűrített paradicsomszósz 
  • 3 szelet pármai sonka
  • 5 db koktélparadicsom
  • 3-3 db zöld és fekete olívabogyó
  • 5 dkg parmezánsajt
  • fűszerek: só, oreganó, friss bazsalikom, friss rukkola

Elkészítés:

A  tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük, majd 30 percre hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve a masszából cipót formálunk, melyet sütőpapírral kibélelt kerek formába helyezünk. A cipó tetejére másik sütőpapírt teszünk, majd a kezünkkel a tésztát vékonyra lapítjuk, és ha kész vagyunk a sütőpapírt levehetjük. Rákenjük a házi paradicsomszószt, majd némi sót és oreganót szórunk rá. Jöhet a feltét, ráhelyezzük a pármai sonkát, a félbevágott paradicsomot, a felaprított olívabogyót. A parmezánt apró kockákra vágjuk, valamint vékony lapkákat szeletelünk belőle. A kis kockákat a pizza szélén egyenletesen, körben helyezzük el, a parmezánlapkákat pedig az egész tésztán szétoszlatjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 15-20 percig sütjük. 
Tálalás előtt megszórjuk friss bazsalikom levelekkel és rukkolával!