"Olivolà" ihlette pizza
Hozzávalók:
A
tésztához:
- 2 tojás
- 15 dkg darált mandula
- 1 evőkanál kölesliszt
- 3 evőkanál kókuszolaj
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- 3-4 szál friss bazsalikom
A
feltéthez:
- 5 evőkanál házi sűrített paradicsomszósz
- 3 szelet pármai sonka
- 5 db koktélparadicsom
- 3-3 db zöld és fekete olívabogyó
- 5 dkg parmezánsajt
- fűszerek: só, oreganó, friss bazsalikom, friss rukkola
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük, majd 30
percre hűtőbe tesszük.
A
hűtőből kivéve a masszából cipót formálunk, melyet sütőpapírral kibélelt kerek formába helyezünk. A cipó
tetejére másik sütőpapírt
teszünk, majd a kezünkkel a tésztát vékonyra lapítjuk, és ha kész vagyunk a sütőpapírt
levehetjük. Rákenjük a házi paradicsomszószt, majd némi sót és oreganót szórunk rá. Jöhet a feltét, ráhelyezzük a pármai sonkát, a félbevágott paradicsomot, a felaprított olívabogyót. A parmezánt apró kockákra vágjuk, valamint vékony lapkákat szeletelünk belőle. A kis kockákat a pizza szélén egyenletesen, körben helyezzük el, a parmezánlapkákat pedig az egész tésztán szétoszlatjuk. A sütőt 180
fokra előmelegítjük és 15-20 percig sütjük.
Tálalás előtt megszórjuk friss bazsalikom levelekkel és rukkolával!
Tálalás előtt megszórjuk friss bazsalikom levelekkel és rukkolával!