Lenmagbundás hekk filé, brokkolipürével

Hozzávalók:

4 szelet hekkfilé
5 dkg parmezánsajt
5-10 dkg lenmag (attól függ mekkorák a halszeletek)
1 fej brokkoli
1 teáskanál citromlé
1 evőkanál kacsazsír
1 evőkanál kókuszzsír
fűszerek: só, bors, pirospaprika


Elkészítés:

A halat megmossuk, megsózzuk és  pihenni hagyjuk egy kicsit. Addig elkészítjük a brokkolipürét.
A brokkolit rózsákra szedjük és alaposan átmossuk. Sós vízben feltesszük főni. Amikor puhára főtt, leszűrjük és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a citrom levét, a kacsazsírt, a sót, az édes pirospaprikát, majd jó alaposan megborsozzuk. Egy botmixer segítségével pépet készítünk belőle, és kész is a brokkolipüré. Nagyon egyszerű, de mégis különleges és nem mellékes, hogy isteni az íze.
Egy kis tálba beleszórjuk a lenmagot, hozzáreszeljük a parmezánt. Elővesszük a serpenyőt és felhevítjük benne a kókuszzsírt, majd jöhetnek a halak. A lenmagos-parmezános panírban megforgatjuk a hekk szeleteket és lassú tűzön készre sütjük. Íme kész a gyors, egyszerű, de nagyon is gourmet ebédünk!