Ínyenc málnatorta
Hozzávalók:
Tésztához:- 10 dkg datolya
- 5 dkg szárított füge
- 5 dkg mazsola
- 15 dkg mandulaliszt
- 2 evőkanál kókuszcukor
- kókuszzsír
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Töltelékhez:
- 50 dkg málna
- 1 citrom leve
- 2-3 tojás
- 5 evőkanál kókuszcukor
Elkészítés:
A tésztához a datolyát, a fügét, és a mazsolát aprítógépben ledaráljuk. A mandulalisztet, a kókuszcukrot és a szódabikarbónát egy tálba tesszük és összekeverjük. Hozzáadjuk a ragacsos gyümölcspépet és alaposan összedolgozzuk. Végül annyi felolvasztott kókuszzsírt adunk hozzá, hogy jól dolgozható állagot kapjunk.A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tortaformába nyomkodjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt félkészre sütjük.
A krém elkészítéséhez gőzfűrdőt készítünk, amely felett elkeverjük a kókuszcukrot, a 3 tojást, a citromlevét és málnát. Addig kevergetjük a málnás krémet, amíg be nem sűrűsödik, ez körülbelül 10 perc lesz. Ha készen van hagyjuk kicsit kihűlni, majd ezt követően rákanalazzuk és elsímitjuk a félkészre sütött tortaalapunkra. Visszatesszük a forró sütőbe és 15 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk kihülni, utána felszeleteljük, friss málnával és mandulaforgáccsal díszítjük.