Ínyenc málnatorta

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 10 dkg datolya
  • 5 dkg szárított füge
  • 5 dkg mazsola
  • 15 dkg mandulaliszt
  • 2 evőkanál kókuszcukor
  • kókuszzsír
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna


Töltelékhez: 

  • 50 dkg málna 
  • 1 citrom leve
  • 2-3 tojás
  • 5 evőkanál kókuszcukor



Elkészítés:

A tésztához a datolyát, a fügét, és a mazsolát aprítógépben ledaráljuk. A mandulalisztet, a kókuszcukrot és a szódabikarbónát egy tálba tesszük és összekeverjük. Hozzáadjuk a ragacsos gyümölcspépet és alaposan összedolgozzuk. Végül annyi felolvasztott kókuszzsírt adunk hozzá, hogy jól dolgozható állagot kapjunk. 
A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tortaformába nyomkodjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt félkészre sütjük. 
A krém elkészítéséhez gőzfűrdőt készítünk, amely felett elkeverjük a kókuszcukrot, a 3 tojást, a citromlevét és málnát. Addig kevergetjük a málnás krémet, amíg be nem sűrűsödik, ez körülbelül 10 perc lesz. Ha készen van hagyjuk kicsit kihűlni, majd ezt követően rákanalazzuk és elsímitjuk a félkészre sütött tortaalapunkra. Visszatesszük a forró sütőbe és 15 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk kihülni, utána felszeleteljük, friss  málnával és mandulaforgáccsal díszítjük.