Zabkása habgaluskával


Hozzávalók:


1 bögre zabpehely
2,5  bögre víz
1 db tojás fehérje
3 evőkanál kókuszcukor
1 evőkanál kókuszolaj
idény gyümölcsök
fűszerek: szerecsendió, szegfűszeg, fahéj

Elkészítés:

A zabpelyhet a vízben feltesszük főni. Amikor már megpuhult, hozzáaduk 2 evőkanál kókuszcukrot, 1 kávéskanál fahéjat, 3-4 szem szegfűszeget és egy kis szerecsendiót. Összekeverjük, lefedjük és hagyjuk összeérni az ízeket.
Addig elkészítjük a habgaluskát. Körülbelül 1liter vizbe, teszünk 1evőkanál kókuszolajat, egy csipet sót és felforraljuk. A tojásfehérjét 1evőkanál kókuszcukorral kemény habbá verjük. Ha a víz felforrt egy evőkanállal galuskákat szaggatunk a lobogó vízbe. Egy percnél tovább nem kell főznünk, majd kivesszük őket! A zabkását egy tányérra helyezzük, mellé tesszük a habgaluskákat, és idény gyümölcsökkel fogyasztjuk!