Csirkemell steak sült hagymakarikával

Hozzávalók:

15 dkg csirkemell
2 fej vöröshagyma
10-12 dkg szezámliszt
1 tojás
0,5 dl húsleves alaplé
fűszerek : só, bors, fekete és fehér szezámmag,


Elkészítés:

A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kicsit megklopfoljuk és enyhén megsózzuk és megborsozzuk mindkét oldalát. Kicsit hagyjuk pácolódni. Közben elkészítjük a hagymakarikákat.
A hagymákat felszeleteljük szélesebb karikákra. A fél deciliter húsalaplét összekeverjük, csipetnyi sóval, a szezámliszttel és a tojással. Annyi szezámlisztet használjunk, hogy a massza ragadós állagú legyen. A masszába belemártogatjuk a hagymakarikákat, majd következő lépésként mint zsemlemorzsa, darált szezámmag és mandula keverékbe forgatjuk.

Vegyünk elő egy teflonos tepsit, kenjük meg alaposan kókuszzsírral, és az egyik oldalába helyezzük el a csirkemell szeleteket, a másikba pedig a hagymakarikákat. A csirkemell szeleteket szórjuk meg vegyesen fekete és fehér szezámmaggal.

A sütőt melegítsük elő 200 fokra, és már tehetjük is a sütőbe. A csirke és a hagyma is 20 perc alatt ropogósra sül,  de félidőben azaz 10 perc után forgassuk át őket, hogy mindkét oldala megsüljön.