Csirkés sült paprika


Hozzávalók

  • 2 nagyobb kápia paprika
  • 15 dkg csirkemell vagy comb (ki mit szeret)
  • 1 tojás
  • fél hagyma
  • 10 dkg kemény sajt
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • fűszerek : só, bors, színes bors, piros paprika, chili paprika, petrezselyem, őrölt kömény
  • köretnek: saláta, uborka

Elkészítés

A csirkehúst megtisztítjuk, felkockázzuk mintha brassóit készítenénk és megfőzzük. A megfőtt húst hagyjuk kicsit hűlni, majd beletesszük egy aprítógépbe és megdaráljuk. (furcsának tűnhet de így csináld:) Ha ezzel megvagyunk, kezdődjön a fűszerezés :)
Az aprított hagymát 1 evőkanál kókuszolajjal megdinszteljük, hozzátesszük a csirkedarálékunkat, és összeforgatjuk a hagymával. 

Egy tálba felütünk 1 tojást és jöhetnek a fűszerek: a 4-5 szál frissen felaprított petrezsenyem, só, bors ízlés szerint, pici édes piros paprika,egy csipet chili paprika és végül egy késhegynyi őrölt kömény (ez nem feltétlenül szükséges, aki nem szereti ne használja, de egyszer érdemes kipróbálni, mert érdekes ízt kölcsönöz az ételnek) 

A fűszeres tojásunkhoz hozzáadjuk a csirkés-hagymás darálékot, reszelünk bele 5 dkg sajtot és jó alaposan összedolgozzuk.

A kápia paprikák végét levágjuk és kitisztítjuk a magoktól, majd beletöltjük a fűszeres csirkehúst. ( Elvileg marad ki egy kis töltelék azzal is van célunk :), tegyük el a hűtőbe másnapra.) A megtöltött paprikákat kókuszolajjal kikent tepsibe helyezzük, 10-15 percig fólia alatt sütjük, majd a fóliát levesszük, ráreszeljük a másik 5 dkg sajtunkat és addig sütjük míg aranybarna és ropogós lesz a tetejére reszelt sajt.