Csirkekosárkák avokádó salátával

Hozzávalók:

Csirkekosárkákhoz:
a maradék fűszeres darált csirke (ami a Csirkés sült paprika recepctből kimaradt)
4 szem koktél paradicsom
5 dkg reszelt füstölt sajt
4 szem kesudió

Avokádó salátához:
1 db avokádó
1 db sárgarépa
1 maréknyi rukkola saláta
1 evőkanál kéksajt
fél citrom leve
fűszerek: só, színes bors, fekete bors, őrölt chili paprika

Elkészítés:

Veszünk egy muffintepsit, jól kikenjük kókuszzsiral. A csirke darálékot belekanalazzunk, úgy hogy félig legyen a muffinforma. A koktélparadicsomokat félbevágjuk és minden forma tetejére elhelyezünk egyet egy szem kesudióval. Reszelt füstölt sajttal megszórjuk a tetejét és már mehet is sütőbe, míg aranybarnára nem sül!
Amíg sülnek a kosárkák, elkészítjük a salátát.

Az avokádót félbevágjuk, kiszedjük a magját, és lehúzzuk a héját, ezután kis kockákra szeleteljük és egy salátás tálba helyezzük. Majd a megtisztított, durvára reszelt répát és a rukkola salátát is hozzátesszük az avokádóhoz. Belecsavarjuk fél citrom levét és jó alaposan elkeverjük. Végül belemorzsoljuk a kéksajt darabkákat és megfűszerezzük sóval, borssal és chili paprikával!