Apple pie


Hozzávalók:

 A karamellsziruphoz:
  • 70 g vaj
  • 200 g barna cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • vanília


A tésztához:
  • 3 tojás
  • 250 g cukor
  • 230 g tejföl 
  • 230 ml tej
  • 1/4 kávéskanál só
  • 400 g lisztkeverés (200 g zabpehely, 150 g zöldbanánliszt, 50 g kókuszliszt)
  • 1 sütőpor

Meghámozzuk az almákat, eltávolítjuk a magházukat, és felszeleteljük. Az almás pite elkészítéséhez egy 24 cm tortaformát használjunk. Sütőpapírral béleljük ki a tortaformát úgy, hogy a réseket fedjük be papírral, különben sütés közben kifolyik a gyümölcs leve.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy edénybe mérjük a barna cukrot, a vajat, a fahéjat és a vaníliát. Folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Levesszük a tűzről, és még melegen a tortaforma aljába simítjuk. Kirakjuk a felszeletelt almával.

A tésztához habverővel felverjük a tojást és a cukrot. Hozzáadjuk a tejfölt, a tejet és a sót. Végül kisebb adagokban a lisztet is beleszórjuk, amiben előzőleg elkevertük a sütőport, és csomómentesre keverjük.
Ráöntjük az almaszeletekre a tésztát és elsimítjuk.
60-70 perc alatt - vagy amíg a közepe is teljesen meg nem szilárdul, ezt tűpróbával ellenőrizzük - megsütjük a tortát.
Langyosra hűtjük, majd óvatosan egy tortatálra borítjuk.

Fogyaszd egészséggel!