Paleokalács
- 250 gr lisztkeverék (Én általában variálom liszteket, de az alap szárazanyag mindig 100 g r kókuszliszt. A továbbiak változó arányban 50 gr mandulaliszt, 50 gr szezámmagliszt és 50 gr lenmagliszt. De lehet használni riszlisztet, napraforgólisztet, gesztenyelisztet is.)
- 1 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- aszalt gyümölcsök
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 4 tojás
- 1 dl szénsavas víz
Elkészítés:
A száraz anyagokat
összekeverjük egy tálban. Ha szeretnénk tenni aszalt gyümölcsöket a kalácsba,
akkor azt a száraz hozzávalókhoz adjuk. Majd egy másik tálba felütjük a 4
tojást, felverjük és hozzáadjuk a zsiradékot és a szénsavas vizet. Ezután a
száraz hozzávalókat beleöntjük a tojásos keverékbe, lassú mozdulatokkal
összekeverjük. A kalácstésztával készen is vagyunk.
Kivajazzuk a tepsi szélét,
kibéleljük sütőpapírral és beletöltjük a masszánkat, majd előmelegített 180
fokos sütőben 40 percig sütjük.
Jó étvágyat :)