Paleokalács

Hozzávalók:
  • 250 gr lisztkeverék (Én általában variálom liszteket, de az alap szárazanyag mindig 100 g r kókuszliszt. A továbbiak változó arányban 50 gr mandulaliszt, 50 gr szezámmagliszt és 50 gr lenmagliszt. De lehet használni riszlisztet, napraforgólisztet, gesztenyelisztet is.) 
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna  
  • aszalt gyümölcsök  
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 4 tojás
  • 1 dl szénsavas víz
Elkészítés: 
A száraz anyagokat összekeverjük egy tálban. Ha szeretnénk tenni aszalt gyümölcsöket a kalácsba, akkor azt a száraz hozzávalókhoz adjuk. Majd egy másik tálba felütjük a 4 tojást, felverjük és hozzáadjuk a zsiradékot és a szénsavas vizet. Ezután a száraz hozzávalókat beleöntjük a tojásos keverékbe, lassú mozdulatokkal összekeverjük. A kalácstésztával készen is vagyunk. 

Kivajazzuk a tepsi szélét, kibéleljük sütőpapírral és beletöltjük a masszánkat, majd előmelegített 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. 

Jó étvágyat :)