Tökmagos zsemlécskék

A zsemlécskék receptje és elkészítése megegyezik a kenyerem receptjével, amit itt találsz: http://glutentne.blogspot.hu/2013/04/ajni-kenyere-liszt-es-tejmentes-foszlos.html

Hozzávalók:

  • 3dl lisztkeverék
  • 5 evőkanál útifűmaghéj
  • 2 teáskanál szódabikrabóna
  • 3 tojásfehérje
  • 3 dl forró víz
Kísérletezőként egy kis fűszerezéssel bolondítottam a zsemletésztáján, ezek pedig a következők:
  • 3 dl liszt: 1,5 dl szezámmaglisztet és 1,5 dl tökmaglisztet használok
  • 10 dkg parmezán sajtot adok a lisztes keverékhez
  • fűszerezésként némi színesborsot és kicsit több sót is teszek a száraz hozzávalókhoz

Elkészítés:

A továbbiakban az elkészítése megegyezik a kenyér elkészítésével:

A száraz anyagokat a szezámmaglisztet, a tökmaglisztet, az útifű maghéjat, a szódabikarbónát, a sajtot és a fűszereket egy tálban összekeverjük. Egy másik tálban a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Végül apránként folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a forró vizet is. Kis zsemléket, bucikat formázunk, tetejüket tetszés szerint megszórjuk magvakkal, majd tepsibe helyezzük őket egymástól 3-4cm-re és 170 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.