Tökmagos zsemlécskék
A zsemlécskék receptje és elkészítése megegyezik a kenyerem receptjével, amit itt találsz: http://glutentne.blogspot.hu/2013/04/ajni-kenyere-liszt-es-tejmentes-foszlos.html
A száraz anyagokat a szezámmaglisztet, a tökmaglisztet, az útifű maghéjat, a szódabikarbónát, a sajtot és a fűszereket egy tálban összekeverjük. Egy másik tálban a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Végül apránként folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a forró vizet is. Kis zsemléket, bucikat formázunk, tetejüket tetszés szerint megszórjuk magvakkal, majd tepsibe helyezzük őket egymástól 3-4cm-re és 170 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
Hozzávalók:
- 3dl lisztkeverék
- 5 evőkanál útifűmaghéj
- 2 teáskanál szódabikrabóna
- 3 tojásfehérje
- 3 dl forró víz
- 3 dl liszt: 1,5 dl szezámmaglisztet és 1,5 dl tökmaglisztet használok
- 10 dkg parmezán sajtot adok a lisztes keverékhez
- fűszerezésként némi színesborsot és kicsit több sót is teszek a száraz hozzávalókhoz
Elkészítés:
A továbbiakban az elkészítése megegyezik a kenyér elkészítésével:A száraz anyagokat a szezámmaglisztet, a tökmaglisztet, az útifű maghéjat, a szódabikarbónát, a sajtot és a fűszereket egy tálban összekeverjük. Egy másik tálban a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Végül apránként folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a forró vizet is. Kis zsemléket, bucikat formázunk, tetejüket tetszés szerint megszórjuk magvakkal, majd tepsibe helyezzük őket egymástól 3-4cm-re és 170 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.