Cukkini Ring

Hozzávalók:


  • 2 közepes cukkini
  • 1 cékla
  • 1 kápia paprika
  • 10 dkg szezámliszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg füstölt sajt
  • fűszerek: só, színes bors, kakukkfű, oregáno, bazsalikom, chili



Elkészítés:

A zöldségeket, megmossuk, meghámozzuk és közepeslyukú reszelőn lereszeljük. Egy szűrőbe tesszük, megsózzuk és félretesszük, hogy a levét a sózás következtében ki tudja ereszteni. 
Addig egy tálba felütjük a két tojást és kézihabverővel habosra verjük. A levet engedett zöldségeket átöntjük a tálba. Megfűszerezzük, 1 csipet kakukkfűvel, 5-6 friss bazsalikom levéllel, 1 szál friss oregánoval, 1 mokkáskanál chilipaprikával, 1 mokkáskanál sóval, és némi színesborssal (ha friss fűszernövények nincsenek otthon, akkor megfelel a szárított verzió is, de teljesen más ízt kölcsönöz a friss, ezért érdemes kipróbálni). 
Az egészet jó alaposan összekeverjük. 
Lereszeljük a sajtot, azt is hozzáadjuk a már fűszeres zöldségreszelékünkhöz, a szezámliszt társaságában. Mindkettőt belekeverjük és már készen is áll a sütésre a Cukkini Ring.
Ehhez használjuk torta-, vagy kuglófformát sokkal elegánsabb megjelenést kölcsönöz tálaláskor, mintha csak tepsiben sütnénk. Ha szilinkon, vagy teflon formát használunk nem szükséges zsíradékkal kikenni, de ha tepsiben sütjük, akkor ne hagyjuk ki ezt a műveletet. 
180 fokos sütőben szép barnára sütjük.
Húsokhoz köretként, de önmagában is remek választás!