Cukkini Ring
Hozzávalók:
- 2 közepes cukkini
- 1 cékla
- 1 kápia paprika
- 10 dkg szezámliszt
- 2 tojás
- 10 dkg füstölt sajt
- fűszerek: só, színes bors, kakukkfű, oregáno, bazsalikom, chili
Elkészítés:
A zöldségeket, megmossuk, meghámozzuk és közepeslyukú reszelőn lereszeljük. Egy szűrőbe tesszük, megsózzuk és félretesszük, hogy a levét a sózás következtében ki tudja ereszteni.Addig egy tálba felütjük a két tojást és kézihabverővel habosra verjük. A levet engedett zöldségeket átöntjük a tálba. Megfűszerezzük, 1 csipet kakukkfűvel, 5-6 friss bazsalikom levéllel, 1 szál friss oregánoval, 1 mokkáskanál chilipaprikával, 1 mokkáskanál sóval, és némi színesborssal (ha friss fűszernövények nincsenek otthon, akkor megfelel a szárított verzió is, de teljesen más ízt kölcsönöz a friss, ezért érdemes kipróbálni).
Az egészet jó alaposan összekeverjük.
Lereszeljük a sajtot, azt is hozzáadjuk a már fűszeres zöldségreszelékünkhöz, a szezámliszt társaságában. Mindkettőt belekeverjük és már készen is áll a sütésre a Cukkini Ring.
Ehhez használjuk torta-, vagy kuglófformát sokkal elegánsabb megjelenést kölcsönöz tálaláskor, mintha csak tepsiben sütnénk. Ha szilinkon, vagy teflon formát használunk nem szükséges zsíradékkal kikenni, de ha tepsiben sütjük, akkor ne hagyjuk ki ezt a műveletet.
180 fokos sütőben szép barnára sütjük.
Húsokhoz köretként, de önmagában is remek választás!