Birsalma Ajni módra
Hozzávalók:
- 50 dkg birsalma
- 10 dkg dió
- 15 dkg mandulaliszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 5 evőkanál kókuszcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 citrom
- 8 szem szegfűszeg
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
Elkészítés:
A birsalmákat meghámozzuk, felszeleteljük és szegfűszeges vízben feltesszük főni. 15- 20 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. Beletesszük egy tálba és nem túl pépesre turmixoljuk, és amíg meleg hozzáadjuk a kókuszcukrot, hogy elolvadjon és alaposan belekeverjük!
Hagyjuk kihűlni az almamasszát, és amikor kihűlt, hozzáadjuk a diót, a mandulalisztet, a fahéjat, a gyömbért, belereszeljük egy citrom héját és belefacsarjuk a levét. Összedolgozzuk az egészet és hűtőbe tesszük 15 percre. A pihenési idő után golyókat formálunk a masszából, kakaóporba és kókuszreszelékbe forgatjuk. Egy éjszakát állni hagyjuk és másnap fogyasztjuk.