Birsalma Ajni módra

Hozzávalók:


  • 50 dkg birsalma
  • 10 dkg dió
  • 15 dkg mandulaliszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 5 evőkanál kókuszcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 citrom
  • 8 szem szegfűszeg
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér


Elkészítés:

A birsalmákat meghámozzuk, felszeleteljük és szegfűszeges vízben feltesszük főni. 15- 20 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. Beletesszük egy tálba és nem túl pépesre turmixoljuk, és amíg meleg hozzáadjuk a kókuszcukrot, hogy elolvadjon és alaposan belekeverjük! 
Hagyjuk kihűlni az almamasszát, és amikor kihűlt, hozzáadjuk a diót, a mandulalisztet, a fahéjat, a gyömbért, belereszeljük egy citrom héját és belefacsarjuk a levét. Összedolgozzuk az egészet és hűtőbe tesszük 15 percre. A pihenési idő után golyókat formálunk a masszából, kakaóporba és kókuszreszelékbe forgatjuk. Egy éjszakát állni hagyjuk és másnap fogyasztjuk.