Ország Tortája 2012

Rendszeres olvasóim, már tudják rólam, hogy mindig tele vagyok ötletekkel, alkotókedvvel és mindig kitalálok valami elrugaszkodót...
A legújabb projektem, az országtorták sütése tej-, glutén-, és cukormentes változatban
2012. év országtortájával kezdtem, miszerint tegnap elkészült a Szabolcsi almás máktorta, amihez videoreceptet is találtok!
Következő országtorta receptemet, a Kecskeméti barackos kölestortát jövőhéten találjátok meg! Addigis kellemes szórakozást kívánunk a 2012-es Ország Torta elkészítéséhez, nekünk az volt :)


Hozzávalók

Tésztához:

  • 7 tojás
  • 2 ek méz
  • 150g darált mák
  • 100g reszelt alma
  • 1 citrom reszelt héja
  • kevés kókuszolaj a forma kenéshez

Az almákat lereszeljük, az almakrémhez írt 40 dkg és a tésztába való 10 dkg is egyszerre. Belecsavarjuk egy citrom levét, és alaposan összekeverjük. Félretesszük. 
Egy tálba felütünk 7 tojást, robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mézet, a juharszirupot, apránként a mákot és végül 10 dkg almát. Összekeverjük és 10 percig állni hagyjuk, hogy a mák magába szívja a nedvességet.
Ezután kikenünk kókuszolajjal egy szilikon tortaformát és annyit öntünk a tésztából bele, hogy körülbelül 0,5 - 1 cm vastag legyen csak a tészta. Így sütjük ki a lapokat. Ha jól sikerül gazdálkodnunk a tésztaöntésnél, akkor hat lapot kapunk. 160 fokon körülbelül 10-15 percig sütjük. Az összes lapot kisütjük, és félretesszük őket kihűlni.

Krémhez:
  • 3dl kókusztej
  • 5 tojás sárgája
  • 1 rúd vanília/vanília kivonat
  • 2ek méz
Almakrémhez:
Elkészítés: 

Egy vaníliarúd magjait kikaparjuk, és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a két evőkanál mézet és a szétválasztott tojások sárgáját, és habosra keverjük. Közben a kókusztejet fel tesszük forrni, amikor felforrt, folyamatos keverés mellett ráöntjük a vaníliás-tojássárgás krémre, majd az egészet vissza a főzőedénybe és folyamatos keverés mellett, lassú tűzön megfőzzük a krémet, míg be nem sűrűsödik. Félretesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.

40 dkg reszelt alma
2 evőkanál kókuszolaj
2 evőkanál kókuszcukor
1 teáskanál őrölt fahéj

kókuszolajat felhevítjük, hozzáadjuk a kókuszcukrot és a fahéjat, majd ráöntjük a reszelt almát és nagy lángon megpároljuk. Körülbelül 10 percig főzzük míg elpárolog az alma nedvessége. Ha elkészült ezt is hagyjuk kihűlni.

Amikor mindennel elkészültünk és minden kihűlt, elkezdhetjük összeállítani a tortát. 
Az elsőlapot megtöltjük vastagon almatöltelékkel, majd ráhelyezzük a második tortalapot és azt pedig vanília krémmel kenjük meg. A vaníliakrémből csak keveset használjunk különben szétcsúszik a torta. Igy folytatjuk tovább míg el nem fogynak a torta-lapok. Az utolsó torta-lapot, azaz a tetejét vaníliakrémmel zárjuk. Erre kerülnek rá tálalás előtt friss almaszeletek. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap mandulával díszítve tálaljuk.