Gesztenyés kexek


Hozzávalók:


  • 50 dkg natúr gesztenyepüré
  • 4 tojás
  • 15 dkg méz
  • 1 teáskanál rum vagy rumaroma
  • 20 dkg kókuszolaj


Elkészítés:

Egy tálban a tojásokat, a mézzel, a kókuszolajjal és a rummal felverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyét, amit előzőleg ledarálunk, vagy lereszelünk. Az elkészült masszából körülbelül 3 cm átmérőjű hengert formálunk, fóliába csomaguljuk és fél óráig hűtőben pihentetjük.
A hideg tésztából kis korongokat szeletelünk és sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, egymástól körülbelül 5 cm távolságra, mert nagyon szét fognak terülni.
A keksz tallérokat 175°C fokon 10-15 perc alatt készre sütjük, hagyjuk őket teljesen kihűlni.
Készíthetünk hozzá csokoládémasszát és belemártogathatjuk, de önmagában is remek választás egy reggeli kávé vagy pohár mandulattej társaságában.