Cékla-Répa Chips


Hétvége! Barátok! Partyk! 
Ki ne ismerné a hétvégi baráti összejövetelek csipegetős, popcornozós, sütizős estéit, majd az ezt követő túl ettük magunkat érzést? Sajnos képesek vagyunk azzal becsapni önmagunkat, hogy - "Na jó egész héten egészségesen étkeztem, diétáztam most megengedem magamnak ezt a cukros süteményt, azt a zsírban tocsogó chipset, stb.

Szó mi szó, jó érzés együtt csipegetni a szeretteinkkel, a barátainkkal. Úgy gondolom arra születtem hogy főzzek, de ezt tovább gondolva arra, hogy az együtt evés örömét nyújtsam embereknek, finom ételekkel etessem őket, és lássam az arcukon a mosolyt, amikor elégedetten nyelik le a főztöm.  Ezt azt érzést nevezem én "gasztronómia mágiának". Ezeket a kis gasztro élvezeteket azonban szervezetünket védve is lehet élvezni, az üreg kalóriakkal teli, cukros, adalékanyagoktól hemzsegő kész chipszek, töltött kekszek, sós krékerek, nápolyik, csokik nélkül. 

Ezt a chips receptet nagyon egyszerű elkészíteni, egészséges és nem mellékesen tényleg nagyon finom!!!

Hozzávalók:

(attól függ hány személyes társaságnak készítjük, ez durván 4 főre jutó adag)
4 nagy cékla
8 répa
8 fehérrépa
2 dkg parzemán
fűszerek: só, bors

Elkészítés:

A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk. A következő lépésben szükségünk lenne egy jó minőségű szeletelőre, ami szép vékony szeleteket vág nekünk. Felszelelteljük az összes zöldséget. Előveszünk kettő, vagy ha van, akkor három nagy tepsit, kikenjük őket kókuszolajjal. Az egyik tepsibe mehet a cékla, a másikba répa, ha van harmadik abba a fehérrépa, ha nincs akkor az a következő körben sül majd meg. Elrendezzük a zöldségeket úgy, hogy ne takarják egymást nagyon, így fog csak chipsszerűre sülni. Sózzunk, borsozzuk és végül rezelt parmezánnal megszórjuk. (Én mostanában Jamie Oliver Chili Salz fűszersót használok hozzá, nagyon különleges íze van, pompás ízvilág. Próbáljátok ki!)
Fűszerezés után 180 fokos sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt ropogósra sütjük, frissen tálaljuk!