Brokkolis csirkekocka

Mostanában inkább desszert recepteket írtam Nektek, ezért most megosztom Veletek egy régi, elronthatatlan, nagyon finom és egyszerű, egyik kedvenc főétel receptemet! Remélem kedvet kaptok hozzá!


Hozzávalók:


  • 1 fej brokkoli
  • 1 paprika
  • 20 dkg csirkemell
  • 15 dkg parmezán sajt
  • 3-4 evőkanál mandula vaj
  • fűszerek: só, bors, paprika, citrom, szerecsendió, petrezselyem



Elkészítés:

 A rózsáira szétszedett brokkolit és a megtisztított csirkemellet két külön edényben feltesszük főni. A főző vizüket ne felejtsük el megsózni. Amikor megfőttek leszűrjük őket. A csirkemellet félretesszük és elkészítjük a brokkolit. A brokkolipüréhez a megfőtt, szép zöld brokkolikat egy magasfalú edénybe helyezzük. Hozzáadjuk a mandulavajat, 1 teáskanál borsot, csipetnyi sót, belecsavarjuk fél citrom levét és az egészet összeturmixoljuk. Következik a csirkemell elkészítése. A kövekező fűszereket: só, bors, paprika, szerecsendió és petrezselyem hozzátesszük a csirkemellhez és ezt is összeturmixoljuk. Nem kell hogy pépes legyen, maradhat darabos. Ezután már csak össze kell állítanunk az egytálételt és mehet is a sütőbe. Mondtam hogy egyszerű recept :)
Előveszünk egy közepes méretű tepsit, jól kikenjük kókuszolajjal, majd elkezdjük rétegezni a két hozzávalót. Kezdjük a brokkolipürével, majd jöhet rá egy adag csirkemell, megszórjuk reszelt parmezánnal és újra rétegezhetünk egy sor brokkolipürét és így tovább míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére karikára vágott paprika szeleteket helyezünk, megszórjuk színes borssal és sok parmezán sajttal, majd 180 fokos sütőben ropogósra sütjük. Hagyjuk kihűlni és kockákra felszeleteljük.