Banana IceCream



Nagy FagyiFun:) vagyok! Azonban a fagyiról is le kellett mondanom, mind a gluténszármazék tartalma, de leginkább az összetételében fellelhető sok cukor és tej miatt. Tavaly, kis túlzással az egész nyarat azzal töltöttem, hogy ehető minőségű és állagú fagylaltokat kísérleteztem otthon :) Sikerült is egy-két jó receptet varázsolni, de azért nehézkes a kellemes fagylalt állagot elérni. Ez a recept roppant egyszerű és tényleg igazi fagyi lesz belőle. Hamarosan jövök a többi jól sikerült fagylalt recepttel is! 


Hozzávalók:

  • 2-3 nem túl érett banán
  • 10 dkg kesudió
  • 2 dl kókusztej
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál juharszirup


Elkészítés:


A banánok héját húzzuk le, és tegyük egy éjszakára a fagyasztóba. Másnap a fagylalt elkészítése előtt 5-10 perccel vegyük ki a banánokat, és tegyük őket a turmixgépbe. Öntsük hozzá a langyos kókusztejet, adjuk hozzá a további hozzávalókat, a kesudiót, a mézet és a juharszirupot, majd az egészet turmixoljuk krémesre. Kész is a fagylalt... Elő a fagyikanállal :)