Banana IceCream
Nagy FagyiFun:) vagyok! Azonban a fagyiról is le kellett mondanom, mind a gluténszármazék tartalma, de leginkább az összetételében fellelhető sok cukor és tej miatt. Tavaly, kis túlzással az egész nyarat azzal töltöttem, hogy ehető minőségű és állagú fagylaltokat kísérleteztem otthon :) Sikerült is egy-két jó receptet varázsolni, de azért nehézkes a kellemes fagylalt állagot elérni. Ez a recept roppant egyszerű és tényleg igazi fagyi lesz belőle. Hamarosan jövök a többi jól sikerült fagylalt recepttel is!
Hozzávalók:
- 2-3 nem túl érett banán
- 10 dkg kesudió
- 2 dl kókusztej
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál juharszirup
Elkészítés:
A banánok héját húzzuk le, és tegyük egy éjszakára a fagyasztóba. Másnap a fagylalt elkészítése előtt 5-10 perccel vegyük ki a banánokat, és tegyük őket a turmixgépbe. Öntsük hozzá a langyos kókusztejet, adjuk hozzá a további hozzávalókat, a kesudiót, a mézet és a juharszirupot, majd az egészet turmixoljuk krémesre. Kész is a fagylalt... Elő a fagyikanállal :)